Om Martine Colliander

En inredare med stor kunskap

Med över 20 års erfarenhet är Martine Colliander meriterad inredare, formgivare, hängiven sakletare och passionerad världsmedborgare, med hjärtat i Frankrike och själen i Sverige.

Gå längst in i dig själv och stanna där en stund.
Det är där du hittar hem, dit du alltid vill återvända.
Det är där du har din historia och hittar din framtid.
Fri från andra världar, kan du bygga ett djupt personligt hem,
fritt från det som inte är du. Rofyllt och öppet för egna tankar.
Och ögats känsla.

 

Gamla möbler bör bearbetas på de sätt som man gjorde under varje aktuell tidsepok. Färg och material spelar en stor roll i skapandet av själ och atmosfär. Färg är inte bara rätt nyans, utan handlar även om tekniker. Linoljefärg har andra egenskaper än äggtempera till exempel. En färg kan se ut på ett sätt i dagsljus och på ett annat sätt i mörker. Färg är levande.

Martine

Genom kunskap och nyfikenhet har Martine odlat sin passion för att  hitta rätt färg till rätt sak och sammanhang. Goda kontakter med producenter av originalfärger har gett henne stora möjligheter att skapa egna unika lösningar. Färger som nyttjades då och som Martine nu importerar till sin verksamhet i Sverige.

Ditt inredningsuppdrag vilar tryggt hos oss

Martine Colliander är kreatören bakom inrednings- och livsstilsprojekt som Solgården samt textilbolaget White Sense. Hon var rösten och personligheten bakom Clothilde i den Stockholmsbekanta butiken Oscar & Clothilde, och var en av de tongivande krafterna bakom White On White i New York. Franska Testamentet fyller 5 år i år.