Köp- & transportinformation

Vintage säljes i ”befintligt skick”

Och vad innebär då ”befintligt skick”. En del av de saker som vi säljer är vintage, eller brocante som det heter på franska. Det innebär att de är gamla och begagnade, och i vissa fall bär spår av slitage. Kanske t o m dolda fel som vi inte kan upptäcka. Det är en del av charmen och risken med gamla ting. Varan säljes i det skick som visas. Ett skick som vi självfallet bedömer som gott eller mycket gott, och vi gör vårt absolut yttersta för att undvika fel och brister. En sak är säker, vi mörklägger aldrig sanningen. Varan är beskriven så detaljerat och noggrant som möjligt och bilder tas för att göra varan så stor rättvisa som möjligt. Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss. Eller varför inte besöka oss.

Köp och betalning

När du handlar på Det Franska Testamentets nätbutik, d v s du skickar oss en beställning med e-post, så bekräftar vi din order så fort vi kan. Orderbekräftelsen innehåller en specifikation eller ordernummer som du kan använda i senare korrespondens. Alla priser är inklusive moms.

Varor i Le Dépôt är begränsade i antal och det är den först inkomna köpordern som äger rätten till varan. Givetvis försöker vi i högsta möjliga mån ange om varan är såld så att besvikelser ej ska förekomma.

Betalning sker med vid avhämtning eller leverans. Och då med kort, faktura eller kontanter.

Vi handlar delvis med antikviteter och gamla ting, och grundregeln är att varan säljes i befintligt skick utan returrätt.

Transport och avhämtning

Kunden ansvarar själv för hämtning och transport av sina varor. Vi har goda kontakter med duktiga transportörer som vi gärna rekommenderar. Fråga oss, ring eller maila.